EXADECK е систем на подигнати технички подови составен од керамички decking плочки (ламели). Ексклузивниот систем за инсталирање овозможува брзо и флексибилно поставување без  некои специфични алатки.

Една од неговите главни карактеристики е подигнатиот систем поддржан на стрингери, што овозможува едноставна и удобна дистрибуција на цевки и жици одоздола.

Exadeck, исто така, ги нуди предностите на системот за пловечки подови, како што е индивидуалното отстранување на секое парче, што го прави пристапот до областа под него  многу лесен за која било потреба.

Техничкиот под  EXADECK како  систем  на  подигнат  под  е иновативно решение од голем интерес за архитектите и лидерите на јавното мислење со оглед на неговите технички карактеристики и елегантен дизајн.

Некои од неговите најистакнати технички карактеристики се неговите нелизгачки својства, дури и во услови на влажност, како и неговата механичка цврстина и отпорност на абење.

Со природниот изглед на дрво, техничката плочка на EXADECK е лансирана на пазарот со нов Yoho дизајн- серија инспирирана од  пет различни тонови на дрво ( Даб, Јавор, Натурал, Тека и Антико). Модерниот стил совршено се вклопува во секој простор, комбинирајќи естетика, отпорност и издржливост, со лесна  монтажа и одржување.

Предности на подигнати технички подови

EXADECK системот на подигнати техничкиот подови нуди бројни предности во однос на традиционалната плочка за под. Некои од неговите главни карактеристики вклучуваат огромна отпорност на екстремни временски услови, што го прави идеален производ за надворешна употреба во средини каде што влагата може да биде проблем за дрво, смола, пластика и други видови материјали.

Понатаму, неговата висока механичка отпорност на кршење и абење го прави овој иновативен систем на подови од порцелански плочки (ламели) погоден за области со голема фреквенција. Системот за инсталација со клик значи дека времето на завршување на проектот е многу пократко поради брзиот и лесен начин на кој може да се користи овој производ.

Неговите огноотпорни карактеристики обезбедуваат безбедност и непроменлив изглед. Неговата отпорност на мраз со речиси  нулта апсорпција на вода и термостабилност , значат дека EXADECK може да издржи ненадејни температурни промени и на таква експанзија/контракција резултира  како материјал што не се деформира.

Порцелански decking за надворешнa употреба

Сите технички и естетски својства на облогата од порцелански decking плочки EXADECK значат дека тој може да се користи во секој надворешен простор, притоа обезбедувајќи издржливост, непроменлив изглед и јачина на материјалот.

Оваа подна плочка е екструдирана плочка со силни својства против лизгање (C-3) и одлична отпорност на дамки, а  тие својства го прават овој производ безбеден за надворешна употреба  и лесен за чистење и одржување.

Порцелански decking за надворешнa употреба

Подигнати техничкиот подови  EXADECK можат да се инсталираат на неколку различни начини, линеарно  или  со  поместување за 1/2, и  можат  да се користат во широк спектар на области:

Станбени објекти: дворови, тераси, базени, тремови, градини, итн.
Јавни површини: пешачки патеки, плажи, тераси, итн.
Комерцијални области со висока фреквенција: хотели, ресторани, трговски центри, итн.
Влажни подрачја: врски помеѓу плажи, палуби за базени итн.

Бидејќи е лесен за инсталирање и е многу отпорен на екстремни услови на животната средина, како и  на нагли температурни промени ,овој вид порцелански decking се прилагодува на техничките барања на секој проект.

За правилна инсталација на подигнати технички подови, мора да се почитува серија општи правила  наведени во  упатството  за  монтажа.

Технички карактеристики:

Видео за систем за инсталација:

Оставете коментар

ЗАТВОРИ

Категории

Додади во кошничка
Artboard 5

📣 Биди во тек со сите промоции на Мега сега и на Viber

Внеси мобилен телефон (3897xxxxxxx) и зачлени се

📣 #МегаИзвестување

Салонот на МЕГА во Куманово нема да работи во сабота, 02.12.2023, поради попис.
Ве молиме контактирајте не на телефон или е-маил, или посетете ги нашите продажни места во Куманово.