Baumit Baumacol Protect 2K Elastic-Двокомпонентна еластична водонепропустна маса

3.850 ден

Двокомпонентно високоеластичен полимер-цемент, водоотпорна маса при позитивен и негативен притисок на водата. Отпорен на мраз. Погоден за хидроизолација на тераси, бањи, базени, под лепило за плочки, итн. За внатрешни влажни подрачја, подводни подрачја (базени, резервоари за вода за пиење и сл.) И надворешни простории како балкони, тераси, ѕидови, темели итн. Погоден за високи барања на еластичност, области со пешачки и товарен сообраќај кои се директно наредени со керамика, области натоварени со солена корозија. Благодарение на својата висока еластичност, масата е исклучително погодна за премостување на пукнатини во подлогата. Премостување на пукнатини: класа A5 (> 2,5 mm) според EN 1062-7. Конзистентноста на масата може да се прилагоди за нанесување со четка или мистрија.

– Лесна обработка и нанесување на подлогата;
– Високо еластична маса;
– Под керамички плочки и во системи за санација.
За екстремно мазни подлоги, се препорачува да се груба масата со жична четка или пескарење пред да се нанесе. Пукнатини, оштетувања, гнезда на сегрегација и други оштетувања на подлогата претходно се санираат со малтер за израмнување на брзото поставување PRECISO SPEED.

Карактеристики

Пакување

25 kg

Производител

Baumit

Потекло

Германија

Мислења

Сеуште нема мислење за продуктот.

Бидете први кои ќе разгледате “Baumit Baumacol Protect 2K Elastic-Двокомпонентна еластична водонепропустна маса”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *